Tekirdağ, büyükşehir olmaya hazır

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay, ''Tekirdağ tarım havzası, sanayisi ve hizmet kenti olarak Türkiye'nin 81 ili içinde yıldızı parlayan bir şehir'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın büyükşehir olmasını önemsediklerini ifade ederek, büyükşehirle birlikte kentin merkez yönetimden alacağı payın da artacağını söyledi.

Tekirdağ'ın önemli bir üretim kenti ve Türkiye'nin vergi sıralamasında önemli bir konumda olduğunu anlatan Günay, büyükşehir olmaları durumunda merkezi yönetimden alacağı payın da artacağını dile getirdi.

Günay, ilin 830 bin nüfusu ile Trakya'da önemli bir kent olduğunu belirterek, ''Önümüzdeki yakın gelecekte, deniz, liman, lojistik ve hizmet kenti olarak ön plana çıkacağız. Büyükşehir ile denizden daha çok ekonomik ve sosyal yönden yararlanacağımız ortaya çıkıyor. Ticaretimize bir zenginlik katacak. Tekirdağ, Türkiye'de önemli bir üretim kenti. Tekirdağ, tarım havzası, sanayisi ve hizmet kenti olarak Türkiye'nin 81 ili içinde yıldızı parlayan bir şehir'' şeklinde konuştu.

Büyükşehirlerle ilgili yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda henüz görüşülmediğini ifade eden Günay, meclise sunulan tasarıda merkez ilçenin ''Süleyman şah'' olarak değiştiğini ancak ''Süleyman şah'' yerine ''Süleyman paşa'' olmasının daha doğru olacağını düşündüklerini kaydetti.

Günay, Süleyman Paşa'nın, Trakya topraklarını ilk fetheden kişi olduğunu vurgulayarak, vatandaşların da Tekirdağ'ın, büyükşehir olması halinde merkez ilçenin ''Süleyman Paşa'' olarak değişmesini istediklerini söyledi.

Vatandaşlardan Kadriye Coşkun Meriç de Tekirdağ'ın büyükşehir olmasında geç kalındığını savunarak, ''Ulaşımın daha düzenli olmasını ve iş sahalarının genişlemesini istiyoruz. Herkese iş imkanı olursa seviniriz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber