AKP'de 'korsan bildiri' şoku

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'de 'korsan bildiri' şoku yaşanıyor. Sabah saatlerinde basın bürolarına AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin imzasıyla gönderilen bildiri ortalığı karıştırdı. AK Parti'nin yerel politikalarda şahsi zafiyetlere kapıldığı vurgulanan bildiri, AK Parti Grup Başkan Vekili Ergin tarafından yalanlandı. Ergin, "Bu ahlaksız girişimi yapanlarla ilgili araştırmalar devam ediyor" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin imzasıyla bugün basın kuruluşlarına gönderilen bir sayfalık 'korsan bildiri' partiyi hareketlendirdi. Bildiride, AK Parti'nin ekonomide ve Avrupa Birliği'nde (AB) hızla mesafe kat ettiği; ancak yerel politikalarda beceriksiz olduğu belirtildi. "Kendi şahsi zafiyetlerimize kapıldık" denilen bildiride, milletvekillerinin il başkanlarıyla sürekli problemler yaşadığı ifade edildi. Ergin imzasıyla gönderilen bildiride şu ifadelere yer verildi:
"Meseleye kendi seçim bölgemden başlamak gerektiğine inanıyorum. Benim getirdiğim il başkanının yaptığı yanlışlar yüzünden partimiz Hatay'da hızla kan kaybetmektedir. İl Başkanlığı çok üzgünüm ki yeterli ve gerekli talimatları vermemize rağmen kendi bildiğini okuyor. Bu yanlışlığı düzeltme görevinin en başta yine bana düştüğünü biliyorum. Hırsızlıkla mücadele edilebilmesi için komisyon kurduruyorum; ancak il başkanlığı ve birkaç yönetim kurulu üyesi komisyonu işlevsiz hale getiriyor. Neticede ilk merkezindeki birçok müdürlük, çalışmalarında tedirgin ve rahatsız edilmektedir. Maalesef ki, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri; hatta bunların başkanları ve başkanlık divan üyeleri ihale peşinde koşturmaktan seçim bölgelerinin sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. Zira atama-nakil ve benzeri şahsi talepler dışında memleketin tümünü ilgilendiren hizmet talepleri bize çok az iletiliyor. Sevgili il başkanım, benim ve diğer milletvekili arkadaşımın haberi olmadan parti tüzüğüne ve Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olarak il yönetim kurulunun birçok üyesini, sudan sebeplerle ihraç ediyor. Bu hadiselerden, ihraçlardan birkaç hafta sonra benim haberim oluyor. Ancak tüm bu olumsuzluklardan partinin genel idarecilerini seçerken vasıf yönünden gerekli hassasiyeti göstermediğimiz için biz vekillerin de sorumluluğu büyüktür. Genel başkanımıza rağmen ikinci dönem için grup başkan vekili seçildiğim kamuoyunun malumudur. Bu nedenle açık yüreklilikle içimizdeki sorunları dışarıya paylaşmakta bir beis görmüyorum. İl ve ilçe teşkilatlarının hemen hemen tümünde yaşanan problemlerin üstesinden gelmeye benim ve partimizin gücü ve kudreti vardır."

Söz konusu bildirinin basın kuruluşlarına gönderilmesinin ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Ergin yazılı bir açıklama yaparak, bildiriyi kendisinin kaleme almadığını bildirdi. Ergin, ismi kullanılarak bugün basın kuruluşlarına bir duyuru metni fakslandığını belirterek, "Basın kuruluşlarına fakslanan ve tarafıma ait olmayıp, içeriği de doğru olmayan bu metni tekzip ediyorum. Basın kuruluşlarına geçilen bu faks metninin alt köşesine de AK Parti Grubu'na ait faks numarası monte edilerek gruptan çekilmiş görüntüsü verilmek istenmiştir. Bu ahlaksız girişimi yapanlarla ilgili araştırmalar devam etmekte olup, gönderilen metnin dikkate alınmamasını rica ederim" dedi.
Ergin'in 'korsan bildiri'yi hazırlayanları yakalatmak için Telekom'a başvurduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber