Bin 245 okul aynı anda hizmete girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Masal değil gerçek, 1 yılda 1001 okul açılıyor" kampanyası çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yayını ile katıldığı Diyarbakır 24 derslik Karacadağ İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın katılımı ile "Masal değil gerçek, 1 yılda 1001 okul açılıyor" kampanyası çerçevesinde İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Van, Adana, İzmir ve Ankara'da bulunan bin 245 okul aynı anda hizmete girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da canlı yayında izlediği Diyarbakır Karacadağ İlköğretim Okulu'nun açılışını Vali Efkan Ala yaptı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İMKB tarafından yapılan 24 derslik modern okul açılışına Vali Efkan Ala'nın yanısıra Dicle Üniversitesi Rektörü Fikri Canoruç, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir ve çok sayıda öğrenci katıldı. Okul açılışı için hafta sonu çağrılan öğrencilerin sıcaktan korunması için görevliler bedava şapka dağıtınca bazı öğrenciler yaşanan izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi.

Karacadağ İlköğretim Okulu sırasında protokolün oturduğu yere doğru yürüyen 9 yaşındaki Dilek Çömlekçi adlı kız çocuğu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir'in yanına giderek okumak istediğini söyledi. Babasını Kocaeli depreminde kaybettiğini ve annesi tarafında maddi imkansızlıklar nedeniyle okutulmadığından yakınan Dilek Çömlekçi, "Okumak istiyorum" deyince Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, küçük kızın okula başlaması için gerekli talimatları verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber