Rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan savcı tahliye edildi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bir işadamından rüşvet aldığı suçlamasıyla haziran ayında tutuklanan cumhuriyet savcısı tahliye edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahliye kararı aileyi sevince boğarken, savcı rüşvet almadığını yineledi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bir işadamından rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can K.'nın yargılanmasına Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Can K.'nın hazır bulunduğu duruşmaya sanık ve müşteki avukatları ile savcının ailesi ve yakınları katıldı. Duruşmada ilk olarak tanıklara söz hakkı tanındı. Tanıklardan Yalçın Kangal, rüşvette adı geçen kişilerin Savcı Can K.'ya 100 bin TL rüşvet teklifinde bulunduğunu ve bu teklifi 180 bin TL'ye kadar çıkardıklarını ancak savcının kabul etmediğini belirtti.

Tanık olarak dinlenen Uzunköprülü avukat Aslı Çetinkaya da, rüşvet iddiasının geçtiği gece Savcı Can K.'nın Uzunköprülü avukat Abdullah Buğday'ın ofisinde bulunduğunu ve 2 kişinin de bulunduğu o gecede viski içildiğini söyledi. Savcı Can K.'nın içki içmediğini ancak onun dışındaki herkesin o gece çok sarhoş olduğunu belirten Çetinkaya, rüşvet iddialarıyla ilgili tüm bildiklerinin bu kadar olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Mustafa Yüksel, dosyada rüşvete dair belge olmadığını belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Can K.'nın hapiste bulunduğu süreyi göz önüne alarak ve delilleri karartma ihtimalinin de bulunmadığını belirterek sanığın tahliye edilmesine karar verdi. Kararla birlikte Can K. tutuksuz olarak yargılanacak, bir sonraki duruşma 6 Aralık'ta görülecek.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Can K., işadamı Sungur K.'dan geçtiğimiz 31 Mayıs günü bir restoranda 'rüşvet' olduğu iddia edilen paraları alırken polis tarafından yakalanmış, ardından da tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber