Liselerde 'Etek boyu' genelgesi laiklikle ilişkilendirilmemelidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2005 01:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlanan "kız öğrencilerin okula giderken etek boyunu dizüstünden yukarı çekmesini yasaklayan" genelgesini ve tek tip kıyafetle okullara gidiliyor olmasını "özgürlükçü laik anlayışla örtüşmemekle" izah eden kesimleri, eğitimden anlamamakla eleştirdi.

Avcı, şöyle kaydetti;

"Tek tip kıyafet uygulamasının, okula giden öğrenciler arasında var olan sınıf veya gelir düzeyi farkını yansıtmama ve yoksul öğrencilerin zengin aile çocuklarına özenmesini engelleme gibi ülke gerçekleriyle alakalı ve anlaşılabilir bir gerekçesi vardır.

Tek tip kıyafet uygulamasının monolitik bir kültürel kimlik yaratma gibi bir hedefi olmasının sakıncası olamayacağını, ülke insanımızın bir ulus olma yolunda ki çabalarıyla da örtüşen bu uygulamaya bir süre daha devam edilmesi gerektiğini belirten Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının etek boyuyla ilgili genelgesinin haklı tarafları olduğunu belirterek şöyle konuştu;

Özellikle Liseler eğitim-öğretim veren kurumlar olmaktan gittikçe uzaklaşmaktadır. Liseler eğitim yuvası olmaktan çıkmaktadır. Hem biz eğitimciler, hem anne-babalar liselerde yaşanan nahoş olaylarla ilgili basına yansıyan haberlerin aysbergin yalnızca görünen kısmı olduğunun farkındayız. Durum gittikçe vahimleşmektedir. Eğitim-öğretimin yapılabilmesi için elbette ki belirli kural ve disipline ihtiyaç vardır. Başıboşluğun ve kontrolsüz özgürlüğün olduğu bir yerde eğitmekten ve öğretmekten bahsedemeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber