Karslı celep, kurbanlık satarak çocuklarını üniversitede okutuyor

Kars'ın Arpaçay ilçesinde yaşayan Cemal Temuçin (55), kurbanlık satarak çocuklarını üniversitede okutuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı öncesinde 26 büyükbaş kurbanlığı Bursa'ya getiren Temuçin, elde edeceği gelirle çocuklarının eğitim masraflarını karşılamayı hedefliyor. Temuçin'in 3 çocuğu Türkiye'deki 3 farklı üniversitede eğitim görüyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarı, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kurban tüccarlarını ağırlıyor. Kurban Bayramı'na 20 gün kala pazara gelen tüccarlar, kurdukları derme çatma çadırlarda hayvan satışına başladı.

Satıcılar arasında yer alan Karslı Cemal Temuçin, 4 çocuğunu üniversitede okutabilmek için kurbanlık yetiştirmesi nedeniyle diğerlerinden ayrılıyor. 26 büyükbaş hayvanın getiren Temuçin, bayrama 13 gün kala 8 kurbanlığını şimdiden satmış.

ÇOCUKLARIMI OKUTABİLMEK İÇİN KURBANLIK YETİŞTİRİYORUM

Pazarı ziyaret eden insanın çok olduğunu belirten Temuçin, fiyatların düşük, alışverişin az olmasından yakınıyor. Cemal Temuçin, şunları dile getiriyor: ?Kurbanlıkları 3 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Geçen sene fiyatlar daha iyiydi ama bu sene biraz düşüş var. Ben bu hayvanları satınca 15 bin lira civarında kazancım olacak. O da bir sene boyunca yaptığım masraflar var. Bu para asla yetmiyor, yıl boyunca da hayvan satarak çocuklarımı okutuyorum. Çocuklarımın birisi Ege Üniversitesi'nde, birisi Konya Selçuk Üniversitesi'nde, diğeri de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde okuyor. Diğer çocuğum şuan lisede. O da üniversiteye gidecek. Çocuklarımı kurbanlık yetiştirip satarak okutuyorum.?

Cemal Temuçin'in Bursa'da yaşayan abisi İsmail Temuçin ise gün boyu çadırda kardeşine yardım ediyor. Saman doldurup, hayvanların bakımını yapan İsmail Temuçin, verilen emeğe göre elde edilen kazancın az olduğunu düşünüyor. Ağabey Temuçin: ?Gelen sorup gidiyor, fiyatlar da çok düşük. Bu fiyatlar kurtarmıyor, kurtarsaydı zaten şimdiye kadar hepsini satardık.? şeklinde konuşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber