Afyonkarahisar'da kurban kesim yerleri belirlendi

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk'ün başkanlığında toplanan komisyon, Çayırbağ beldesindeki canlı hayvan pazarını kurban satış yeri olarak açıkladı. Hayvan kesim yeri olarak ise Hamidiye semt pazarı, Harb-iş semt pazarı, Fuar alanı, Çavuşbaş semt pazarı, Sahipata semt pazarı, Kasaplar içi, Uydu Kent semt pazarı, Karşıyaka semt pazarı ve Özel kombinalar tespit edildi. Bu kesim yerlerine ilaveten, Hıfzıssıhha Kurulu'nun belirlediği hijyenik şartlara uygun olmak şartıyla müstakil bahçeye sahip evlerin bahçelerinde kesim yapılabilecek. Bu yerler dışında cadde ve sokaklarda kesim yasaklandı.

Kurban kesilen mezbaha ve kombinalarda, kurban kesim süresince en az bir veteriner hekimi bulundurulacak. Belirlenen yerler dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar, zabıta tarafından tespit edilerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilecek ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince ceza uygulanacak.

Kurban kesimlerinde kasapların alacağı ücretler büyükbaş hayvan için 120 lira, küçükbaş hayvan için 60 lira olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber