Akçakale'nin psikolojisini Türk Kızılayı'nın psikologları düzeltecek

Türk Kızılayı heyeti, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle zaman zaman top mermisinin isabet ettiği Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki ailelere psikolojik destek veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hane hane dolaşıp vatandaşlarla birer birer ilgilenen uzmanlar, Akçakalelilerin düşen top mermisinden dolayı psikolojisinin bozulduğunu söylüyor.

Kızılay'ın 8 psikologdan oluşan heyeti, geçen hafta top mermisinin isabet etmesi nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı Yeni Mahalle'deki aileleri ziyaret etti. Uzmanlar, şimdi de çalışmalarını Akçakale'nin tamamına yaygınlaştırmış durumda. Ailelerin sıkıntı ve sorunlarını bir an önce atlatabilmesi için gayret gösteren heyet, sorunlarını dinlediği kişilere destek oluyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Psikolog Eda Yıldırım, hane ziyaretleri yaparak ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Sınırda yaşayan vatandaşların Suriye'de yaşanan iç çatışmadan yoğun bir şekilde etkilendiklerini ifade eden Yıldırım, ?Tüm vatandaşlar inanılmaz şekilde korkmuş durumda. Birçoğu uyuyamıyor geceleri. Fakat onlarla beraber olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Onlarla beraber geldik buraya. Olabildiğimiz kadar onların yanında olmaya çalışıyoruz.? dedi.

Bir diğer psikolog Gülden Sayılan da 3 gündür bölgede çalışma yaptıklarını ifade ederek, aileleri günlük yaşantıları içerisinde ziyaret ettikleri söyledi. Gözlemler yaparak bölgenin ihtiyaçlarını da belirlemeye çalıştıklarını kaydeden Gülden Sayılan, bunun dışında psikolojik bilgilendirme yaptıklarını açıkladı. Sayılan, Ailelerin içinde bulundukları durumlarla ilgili, şu bilgileri verdi: ?Çok ciddi sorunlar yaşayanlar var. Gece uyuyamıyorlar, kâbus görüyorlar, başka psikolojik sorun ve belirtileri olanlar var. Bunun için vatandaşlarla çok farklı bir şekilde ilgilenmeye çalışıyoruz. İlçede ne kadar bir süre kalacağımız belli değil. İhtiyaç duyanlarla bire bir görüşüyoruz. Çocuklara sosyal destek aktiviteleri yapacağız. Talepler doğrultusunda ihtiyaçları karşılıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber