Bursa Barosu başkanını seçiyor

Bursa Barosu'nun genel kurulu başladı. Avukatların büyük ilgi gösterdiği ve iki listenin yarıştığı genel kurulda konuşan Bursa Barosu Değişim Grubu Başkan Adayı ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, ?Daima hukukun üstünlüğünden, insan haklarından ve özgürlüklerinden, avukatlık mesleğimizin sorunlarının çözümünden yana oldum.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'ndeki genel kurula avukatlar büyük ilgi gösterdi. Bursa Barosu seçimlerinde 'Önce Hukuk Platformu' Başkan Adayı Ekrem Demiröz, 2 bini aşkın avukatın bağlı olduğu baro seçimlerine iyi hazırlandıklarını söyledi. Çarşaf liste ile başkan adayı belirlediklerine işaret eden Demiröz, ?Arkadaşlarımızın görüşleri doğrultusunda aday oldum.? açıklamasını yaptı.

Bursa Barosu Değişim Grubu Başkan Adayı ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan ise adliye sorununu yeni dönemde çözmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Birkan, ?Yapılacak yeni adliye binasında yargının kurucu unsuru olan avukatlara layık bir fiziki mekan edineceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni kompleks içerisinde müstakil bir binayı baromuza kazandırmayı hedefliyoruz. Tamamen adliyeden bağımsız, baronun tüm ihtiyaçlarının giderileceği müstakil bir baro evi inşa edeceğiz.? diye konuştu.

Toplam bin 140 avukatın katıldığı ve iki listenin yarıştığı genel kurulda, meslekte 25 ve 30 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Bursa Barosu'nun bugünkü genel kurulunun ardından yarın seçimler yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber