Gençlik Çalıştayı'nda birlik çağrısı

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Merkezi Gençlik Çalıştayı başladı. Programda konuşan Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalnız, gençliğin sorunlarının çözümü için birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

rogramda Yalnız, Gençlik Cemiyeti Başkanı Mehmet Can ile birlikte pişmiş yumurta yiyerek birlik mesajı verdi.

Seyhan Otel'de başlayan çalıştayın açılış programında söz alan Yalnız, çalıştaydan çıkan sonuçları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ileteceklerini söyledi. Adana'da en büyük sorunlardan birinin gençliği bütünleştirmek, kardeşliğin pekiştirilmesi olduğunu vurgulayan Yalnız, bunun için destek istedi. Adana gençliğinin sorunlarını tespit için anket yaptıklarını ve bu ankette en büyük sorunun işsizlik olarak ortaya çıktığını dile getiren Yalnız, gençlerin sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete katılımının da az olduğunu vurguladı.

Sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Yalnız, şunları söyledi: ?Bizler oturduğumuz her platformda, çaldığımız her kapıda ve gittiğimiz her masada şu çağrıyı tekrar tekrar dile getireceğiz: Gelin Nazım Hikmet'in ?Bu Memleket Bizim' şiirinin nakaratını birlikte okuyalım, gelin Zülfü Livaneli'nin ?Yiğidim Aslanım' şarkısının nakaratını birlikte okuyalım, Mehmet Akif Ersoy'un, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını birlikte okuyalım, gelin birlikte Ahmet kaya şarkıları söyleyelim, birlikte Hacı Bektaşı Veli'ye kulak verelim, Mustafa Kemal'in Nutuk'unu birlikte okuyalım. Gelin birlikte Nevruz'u kutlayalım, birlikte Alparslan Türkeş'in, Necmettin Erbakan'ın hayatına göz atalım, gelin Kanuni'nin, Fatih Sultan Mehmet'in stratejisini birlikte gözden geçirelim, gelin Kur'an-ı Kerim'i birlikte okuyalım, birlikte anlayalım. Bizim dilimizden birlik çağrısı hiçbir zaman düşmeyecek, geçlik merkezi olarak her zaman çağrımızı yenileyeceğiz, sizlerden de destek bekliyoruz.?

Birbirimizi dinlemek zorunda olduğumuzun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yalnız, ?Dur dinle, hep konuşursan hiçbir şey duyamazsın' der bir Kızılderili atasözü. Biz de birbirimizi dinlemek zorundayız. Demokrasi felsefesi hiçbir zaman ?sen yanlış düşünüyorsun' kelimesini kabul etmemektedir. Demokrasi felsefesi, ?Ben sana katılmıyorum, ben farklı düşünüyorum' cümleciğini kabul etmektedir. Bu doğrultuda her anda, her zaman cümle içinde kullandığımız demokrasiye ihanet etmemek için ?Ben farklı düşünüyorum' düsturundan ayrılmamak gerekir.? ifadelerini kullandı.

Programda, Adana Gençlik Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Can ile Çukurova Üniversitesi Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat da birer konuşma yaptı. Programın sonunda ise Adana gençliğine verdiği destekten dolayı Adana Büyükşehir Genç Konseyi Genel Sekreteri Fevzi Acevit, AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay ve CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit ve Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat'a plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber