Aliağa'da tutuklu öğrenciler için 5 bin imza

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği 'Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın' imza kampanyasında 5 bine yakın imza toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

bir hafta süresince kentin değişik noktalarında stant açarak öğrencilerin serbest bırakılması için imza isteyen gençlere kadın kolları, ilçe yöneticileri ve İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da destek verdi. Toplanan imzaları Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Onur Demir, 15 Ekim'de Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim edecek. Yurttaşların duyarlılığından memnun olduklarını belirten CHP Gençlik Kolları Başkanı Onur Demir, "Hükümetin eğitim sistemindeki yanlış bir yana, öğrencilere bakış açısını da hiç doğru bulmuyoruz. Parasız eğitim istemek, bununla ilgili eylem yapmak, mitinglere katılmak, siyasi partiye üye olmak ya da okulunda gördüğü bir yanlışlığı dile getirmesi suç olamaz, olmamalı. Bu ve buna benzeri eylemlerden dolayı çok sayıda öğrenci zamanını ya cezaevlerinde ya da adliye koridorlarında geçirmektedir. Masum olan öğrencilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını, aklanmasını istiyoruz. Bu nedenle CHP Aliağa Gençlik Kolları olarak imza kampanyası düzenledik" diye konuştu.

Gençlerin kampanyasına imza vererek destek olan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da, hükümetin muhalif olan herkesi hapse atarak çözme gibi çağdışı bir yöntemi benimsediğini savunarak, "Hükümet öğrencilerin parasız eğitim istemesini, harç paralarını protesto etmesini, yemekhane boykotu yapmasını ya da siyasi eylemlere katılmasını suç kapsamına alarak kelepçe takıyor. AKP sormayan, sorgulamayan, tek tip öğrenci, tek tip insan istiyor. Bir yandan gençlere 'siyaset yapmayın' diyor, bir yandan da 18 yaşında seçilme önerisi ortaya atarak tribünlere oynamayı ihmal etmiyor. Daha bu hafta içinde açıklanan AB'nin 2012 yılı İlerleme Raporu'nda, ülkemizde 2 bin 800 öğrencinin tutuklu olduğu açıklandı. Gerçekten suça karışmış olanlar var ise elbette cezasını çekmeli. Ancak insan hak ve özgürlükleri konusunda kötü bir imaja sahip ülkemizde parasız eğitim pankartı açan öğrencilerin dahi terör suçlusu kapsamına alınması ülkemize ve demokrasiye yakışmayan bir görüntüdür. Bu durumun düzeltilmesini, öğrencilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber