Kazada hayatını kaybeden gencin yakınları hastaneye tepki gösterdi

Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden beton mikseri sürücüsünün yakınları, Devlet Hastanesi yönetimine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakınları, 5 saat boyunca 112 Acil Servis Komuta Merkezi'nde tutulan gencin ihmal nedeniyle öldüğünü iddia etti. Hastane yetkilileri ise yaralıya gerekli müdahalede bulunduklarını belirtti.

Midyat-Batman karayolu 5. kilometresinde beton mikseri sürücüsü Şeyhmus Toprak (26) geçirdiği trafik kazasının ardından yaralı olarak Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta yakınlarının iddiasına göre, hastane tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından gözlemde tutulan Toprak, yaklaşık 5 saat boyunca 112 Acil Servis Komuta Merkezi'nden başka hastaneye sevk edilmesi için bekletildi. Bu sırada iç kanama nedeniyle hayatını kaybeden Toprak'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Olayın takipçisi olacağını belirten baba Abdurrahman Toprak, "Bunlar çocuğumu öldürdü, bana verselerdi çocuğumu, uçak kiralar götürürdüm. Neden vermediler." diye tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı'nı defalarca aradığını ileri süren Ahmet Delen ise "Trafik kazası oldu. Saat 08.30-09.00 arası hastaneye getirildi, vefat edinceye kadar hiç bir şey yapılmadı. Saat 17.00'de müdahale etmeye başladılar. Gitti işte." dedi.

Hastane önünde sinir krizi geçiren bazı kişiler, Çevik Kuvvet ekiplerinin yardımıyla hastaneye alınarak müdahale edildi.

Hastane yetkilileri ise yaralıya gerekli müdahalenin yapıldığını ancak 112 Komuta Merkezi'nin yaralıyı başka bir hastaneye sevk etmesinin zaman aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber