Bodrum'lu şoförlere eğitim

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan şoförlere Bodrum Emniyet Müdürlüğü tarafından kazalarla ilgili bilgilendirme semineri veridi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısı, Bodrum İlçe Emniyeti Trafik Amiri Soner Çandır ve Bölge Jandarma trafik ekipleri tarafından yapıldı. Çoğunluklu olarak servis şoförlerinin bulunduğu toplantıda ilk olarak trafik kazalarının sebepleri anlatıldı. Daha sonra ise toplantı servis şoförlerinin sorunları hakkında devam etti. Okul servis şoförleri ise korsan iş yapan servislerden şikayetci olduklarını belirttiler.

2 saat süren toplantı sonunda ise 1 yıl içerisinde yaşanan kazaların yüzde 35'ni ticari araçların yaptığını belirten Bodrum İlçe Emniyet Trafik Amiri Soner Çandır "Trafik buz dağıdır görünen yüzü ve görünmeyen yüzü vardır. Görünen yüzünde ölümlü, yaralamalı kazalar görülür ama görünmeyen yüzünde ise hafif yaramalı kaza, şans eseri kurtulanlar ve trafik kurallarını ihlal etmek vardır. Trafik kurallarını ihlal etmek kazaya sebebiyetin en büyük etkenidir" dedi.

Okul servisi süren şoförler ise okul içerisine araçlarını koyamadıklarını ve çocukları yürüttüklerini belirterek "Araçlarımızı okulun çok uzağında bir yere koyuyoruz. ve çocuklar yürümek zorunda kalıyor. Şimdi havalar güzel yarın yağmur yağdığında ne olacak hepsi hasta olur" ifadelerini kulandılar.

Daha sonra sorunun çözümü için Bodrum Emniyet Müdürlüğüne bağlı amirler servis park yerleri için bizzat Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile konuşacaklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber