CHP, gensoru verecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis açılır açılmaz Tüpraş, Galataport ve Kuşadası'ndaki ihalelerle ilgili olarak gensonru vereceklerini bildirdi. Baykal, "Ortaya çıkan tablo Türkbank'tan daha ciddi. Çok pis kokular geliyor. Siyasetçiler satacakları malın alıcısıyla özel ilişkiye girmişler. En yüksek siyasi iradenin izni, bilgisi olmadan bunlar olamaz. O nedenle Gensoru vereceğiz" dedi.

CHP'de yapılan yazılı açıklamaya göre, Baykal, bir TV kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Tüpraş ve Galataport konusunda özel ilişkilerinin gün ışığına çıktığını ve başbakanın sabah inkar ettiği Ofer ile görüşmesini öğleden sonra kabul etmek zorunda kaldığını söyleyen Baykal, "Maliye Bakanı ise kendisi için özel af çıkartan bir maliye bakanıdır. Biz istiyoruz ki geçmişte görev yapmış bir başbakanın yaptığı gibi Yüce Divan'da yargılama olmasın. Suç işleniyorsa, böyle bir iddia varsa yargı önüne hemen gidilsin, herkes hesabını versin. Bunun için de dokunulmazlıkların kaldırılmasını ısrarla istiyoruz" dedi.


Başbakanı gerek demokratik açılım, gerek terörle mücadele ve gerekse özelleştirmelerden, satışlardan gelen kokular konusunda televizyonda tartışmaya çağıran Baykal, "Gelsin, söyleyeceği bir şey varsa çıksın söylesin, televizyonda karşılıklı konuşalım, tartışalım" ifadesini kullandı. Ermeni Konferansı'nın engellenmesinin yanlış olduğunu söyleyen Baykal, ama bu konferansın bilimsel, objektif, dengeli, gerçekleri iyi niyetle saptamaya yönelik bir toplantı olarak düzenlendiği kanısında olmadığını da dile getirdi. Baykal, SHP Genel Başkanı Erdal İnönü'nün konferansa katılması ile ilgil olarak ise, "Türkiye'de demokrasi var. Herkes ağırlığını istediği konunun arkasına koyar. Ben ağırlığımı Ermeni konusunun arkasına koymayı uygun görmüyorum. Herkes görevini kendi uygun gördüğü gibi değerlendirir ve gereğini yapar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber