Eşref Ziya: Bin yıl sürecek diye hayal edilen zulüm 15 yıl olmadan sona erdi

Müziğin beğenilen sesi Eşref Ziya Terzi, uzun yıllar üniversite önlerinde başörtüsü zulmü yaşandığına dikkat çekti, o günlerin artık geride kaldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terzi, Tokat Hande Hanımlar Derneği'nin organize ettiği konserde Tokatlılarla buluştu, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nu dolduran kalabalığa müzik şöleni sundu. Zaman, zaman duygulanan dinleyiciler arasında gözyaşını tutamayanlar oldu. Salonun tamamına yakınını bayan dinleyicilerin doldurması dikkat çekti. Hz. Muhammed'i konu alan ilahiler salonda duygulu sahnelerin yaşanmasına sebep oldu.

25. sanat yılına girdiğini belirten sanatçı, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ?Birçok ilahi sözümün kaynağı Beyazıt meydanı ve camisidir. Beyazıt Camii ve Meydanı yıllarca tarihi olaylara şahitlik etmiştir. Beyazıt Camii, 70'li yıllarda Ayasofya'yı esaretten kurtarma yeminlerinin Sultanahmet Meydanı'yla beraber en büyük şahidi, sonraki yıllarda ise başörtüsü mücadelesinin sembolü olmuştur. Filistin başta olmak üzere, Çeçenya, Bosna, Keşmir, Irak ve dünyanın diğer yerlerde Müslümanlara yönelik zulümlere karşı, Müslümanların sesinin yankılandığı mekân oldu. Cuma namazı sonrası eylemlerinin merkezi, umuda, direnişe haykırışın mekânı olan Beyazıt Meydanı'nın ismi yıllarca gazetelerde, dergilerde, radyolarda, televizyonlarda yankılandı. Bu dönemde Beyazıt'ı çok ziyaret ettim, çok dua ettim. Birçok ezgi ve ilahime kaynak buradaki direniş olmuştur. Fakat Rabbimin emirleri karşısında hiçbir güç duramaz bin yıl sürecek diye hayal edilen zulüm 15 yıl olmadan sona erdi. Rabbime binlerce şükürler olsun ki bizi bu zulümden kurtardı.?

Hande Hanımlar Derneği Başkanı Handan Yeşilyurt ise Tokat'ın en aktif derneklerinden birisi olduklarına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber