Sahte trafikçi polis müdürüne toslayınca...

Haber Giriş : 26 Eylül 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fahri Trafik Müfettişi Dr. Cemil Kayıkçı, ?Ben trafikçiyim' diyerek polis müdüründen ehliyet ruhsat istedi. Bununla da yetinmeyip otoparktaki araca, ?tehlikeli şerit değiştirmek' suçundan ceza yazdı. Sonunda müfettişliği iptal edildi

ANTALYA'DA Doktor Cemil Kayıkçı kendini ?trafikçi' sanıp Polis Müdürü çıkan sürücüden ehliyet ruhsat isteyince fahri trafik müfettişliği iptal edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü olan M. Serdar Özdemir, 12 Ağustos 2004'te Andeva Tıp Merkezi'nden özel aracıyla çıkış yapmak istedi. Bu sırada parka giren bir araç sürücüsü kendisini durdurdu.

ÖZDEMİR'İN yanına yaklaşan Kayıkçı, hatalı çıkış yaptığını söyleyip, ?Belgelerini ver bakayım?' dedi. Özdemir de kim olduğunu sordu. Dr. Kayıkçı, ?Ben trafikçiyim' deyince Özdemir, ?Ben de Emniyet Şube Müdürüyüm' diyerek kimliğini gösterdi. Sert kayaya çarptığını farkeden doktor, hızla oradan uzaklaştı ve tıp merkezine girdi. Daha sonra polis müdürünün arkasından ?tehlikeli şerit değiştirmek' suçundan 92.40 YTL ceza kesti.

EMNİYET Şube Müdürü Serdar Özdemir, yönetmeliğe aykırı davranan Dr. Kayıkçı'yı Antalya Valiliği'ne şikayet etti. Valilik de Kayıkçı'nın müfettişlik görevini iptal etti. Özdemir, yazılan 92.40 YTL para ile 10 ehliyet ceza puanını içeren usulsüz ceza ihbar tutanağının iptali için de Antalya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme, bu itirazı haklı buldu ve ceza makbuzunun geçersiz olduğuna karar verdi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber