Özelleştirmelere Çankaya takibi

Haber Giriş : 26 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık satışı, Galataport ihalesi ile Türkiye'nin gündemine oturan özelleştirme uygulamalarını Çankaya da gözaltına aldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in talimatı ile 9 ay önce harekete geçen Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) son beş yıldaki tüm işlemlerini inceledi. DDK'nın özelleştirme raporu tamamlandı. Raporun, ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi.

BAŞBAKANLIK'A GİDECEK

Cumhurbaşkanlığı, DDK raporlarını, ?gereğinin yapılması için? Başbakanlığa gönderiyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu da, rapordaki alan usulsüzlük iddiaları ile ilgili soruşturma ya da inceleme başlatıyor. Suç unsuru tespit ederse, ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Köşk, Devlet Denetleme Kurulu'nun raporlarının özetini ise, kamuoyuna açıklıyor. Raporda, ÖİB ve özeleştirme kapsamındaki kuruluşlara yapılan atamalardan, özelleştirme borçlarının yeniden yapılandırılmasına kadar birçok konuda usulsüzlük tespitleri de yer alıyor.

TARTIŞMA YARATACAK

Ayrıca, raporda TüpraŞ'ın yüzde 14.76'lık hisse satışıyla gündeme gelen, özelleştirme kapsamındaki kuruluşların hisse satışları konusunda da eleştirilerin yer aldığı kaydedildi. Danışmanlık bedelleri konusunda da bazı bulgulara raporda yer verildiği bildirildi.

TELEKOM RAPORU BİTTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun, Telekomünikasyon Kurumu ile ilgili de başlattığı inceleme sonuçlandı. Kurulda yapılan değerlendirme sonucunda, GSM operatörleri ile ilgili ticari bilgilerin bulunduğu gerekçesiyle raporun kamuoyuna açıklanmaması kararlaştırıldı. Gereğinin yapılması için Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na gönderilen raporda, Aria ve Aycell'in birleşmesiyle ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber