İyilik Elçileri, yüz güldürmeye devam ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında başlatılan 'İyilik Elçileri' projesi, yetiştirme yurdunda kalan çocukların yardımlaşma ve dayanışma duygusunun geliştirilmesi amacını taşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yıl sürmesi planlanan proje ile bağlı kuruluşlarda kalan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan ekiplerin bölge esnafıyla görüşmeler yaparak ihtiyaç sahipleri için kaynak oluşturması ve oluşturulan kaynakların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Eğitim yılının başlaması nedeniyle projenin bu aşamasında öğrencilerin ihtiyaçları ele alındı ve öncelikli olarak köylerde yaşayan öğrencilere kırtasiye malzemelerinin temin edilmesine yönelik çalışmalar yapıldı. Bölge esnafının katkılarıyla yürütülen kampanyada ilk durak Merkeze bağlı Semerci Köyü oldu. Maddi imkansızlık yüzünden kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamayan 170 öğrenci, eğitim yılı gereksinimlerine iyilik elçilerinin götürdüğü paketlerle kavuştu.

Eğitim dönemi nedeniyle önceliği öğrencilere verdiklerini söyleyen İl Müdürü Ahmet Duman, geleceğin eğitimli nesillere ihtiyacı olduğunu ifade ederek "Bu ay okulların açılmasıyla birlikte köy okullarına kırtasiye yardımı yapmaya karar verdik ve ilk olarak Semerci Köyü'nde eğitim alan öğrencilerimizle buluştuk" dedi. Proje kapsamında geçen ay 248 aileye gıda yardımı yaptıklarını da hatırlatan Duman, katkılarından dolayı İyilik Elçilerine teşekkür etti.

Öğrencilerin çok mutlu olduğunu dile getiren Semerci Köyü Okul Müdürü Keramettin Yıldız ise "Projeyi başarıyla gerçekleştirip öğrencilerime ulaşan gençlerimizi kutluyorum, hem ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar hem de toplumda duyarlılık geliştiriyorlar." dedi.

Yardımların dağıtımından sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren iyilik elçileri, okul bahçesinde öğrencilerle oyunlar oynadıktan sonra köye veda ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber