Boğalar ?üniversite öğrencilerine burs' için güreşti

Ula'da düzenlenen 19. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'den gelen 5 kategoride 100 boğanın katılımı ile yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ula ilçe girişinde düzenlenen boğa güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güreşler esnasında sahiplerinin elinden kaçan bazı boğalar, izleyicilere zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşların boğa güreşlerini traktör ve kamyonların üzerinden izlediği görüldü.

Boğa güreşleri tertip komite üyesi Timur Kocabıçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boğa güreşlerinden elde edilen gelirin üniversite öğrencilerine burs için kullanılacağını belirterek, "Boğa güreşleri ilçemizde geleneksel olarak 19 yıldır yapılıyor. Güreşlerden elde ettiğimiz geliri her yıl bir yere bağışlıyoruz. Bu yıl da eğitime katkı amacıyla kullanacağız. Üniversite öğrencilerine burs vereceğiz" dedi.

Güreşlere çevre il ve ilçelerden çok sayıda boğanın katıldığını bildiren Kocabıyık, güreşleri yaklaşık 3 bin kişinin izlediğini söyledi.

Tertip Komitesi üyesi Mustafa Barut ise boğa güreşlerinin bölgede besiciliği teşvik ettiğine işaret ederek, "Güreşler bölgede insanlar arasında kaynaşmayı da sağlıyor. Amacımız sosyal kaynaşmayı sağlamak. Güreşlere gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Güreşleri hiçbir kurum ve kuruluştan katkı almadan yaptık" diye konuştu.

Barut, güreşlere Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'den 5 kategoride 100 boğanın katıldığını kaydetti.

Hava sıcaklığının 29 derece ölçüldüğü Muğla'da sıcak nedeniyle bunalan boğalar, itfaiyenin güreş sahasını sulamasıyla serinleyebildi. Zaman zaman sahipleri de boğalarının serinlemeleri için başlarına su döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber