Korgeneral Orhan Akbaş, Tunceli'de operasyona katıldı

Tunceli-Pülümür karayolunu kesip araç yakarak yolu trafiğe kapatan terör örgütü PKK'lı gruba yönelik başlatılan operasyona Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'da katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli-Pülümür karayolunun 17.kilometresinde bulunan Uzuntarla köyüne bağlı Samanlı mezrasında dün saat 13.30 sıralarında yol kesen bir grup terörist, yoldan geçen fıstık yüklü kamyonu ateşe verdi. Ardından bir TIR'a bomba yerleştiren PKK'lılar, aracı yolu trafiğe kapatacak şekilde park etti. Durumdan haberdar olan güvenlik güçleri, operasyon başlattı. Akşam saatlerinde Uzuntarla bölgesine skorski helikopterlerle çok sayıda jandarma özel harekat timleri indirilerek operasyon hızlandırıldı. Kobra helikopterlerin de katıldığı operasyonda PKK'lıların kaçtığı Samanlı ve Erdoğdu mezraları yoğun bir şekilde bombalandı. Tunceli şehir girişinde ise olası bir saldırıya karşın güvenlik önlemleri üste seviyeye çıkarılarak vatandaşların Tunceli-Pülümür karayolunu kullanmamaları için yol trafiğe kapatıldı.

Bölgede sayıları 20'yi bulan PKK'lıların kamyon yakması ve bir TIR'a bomba yükleyerek yolu kapatmaları üzerine bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.Yüzlerce askerin katıldığı operasyonu Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş yönetti. Operasyon bölgesinde PKK'lıların bulunduğu bölge top atışları ve havanla bombardıman tutuldu. Saatler sonra, PKK'lılar tarafından bomba yüklenen TIR, jandarma bomba imha ekibinin çalışmaları sonucunda etkisiz hale getirildi.

PKK'lı grubun Tunceli-Pülümür karayolunda bir aracı yakıp bir araca da bomba yükleyerek güvelik güçlerini bölgede döşedikleri mayınlı alana çekmek istedikleri ortaya çıktı. PKK'lıların araç yaktıkları bölgede mayınlı ve bomba tuzağı yaptıkları bilgisini alan güvenlik güçleri uzun süren çalışmanın sonunda bölgede tuzaklanmış 3 adet mayını patlatarak etkisiz hale getirdi.Bölgede başka bomba tuzaklarına karşın operasyonlarını yürüten güvenlik güçleri mayınların etkisiz hale getirilmesinin ardından Tunceli-Pülümür karayolu saat 15.30'da ulaşıma açıldı. Güvenlik güçleri tarafından bölgede operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber