TÜMSİAD ile Korkut Ata Üniversitesi işbirliği yapıyor

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) görev yapan öğretim üyelerinden danışmanlık desteği alacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜMSİAD'a danışmanlık yapacak akademisyenler, dernek binasında TÜMSİAD yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları ile bir araya gelerek neler yapılabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül, OKÜ-TÜMSİAD danışmanlık projesinin koordinatörü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Cihangir ve danışmanlık yapacak öğretim üyeleri katıldı.

TÜMSİAD'ın yaklaşık 2,5 yıldır Osmaniye'de faaliyet gösterdiğini hatırlatan Şube Başkanı Murat Özkardeş, derneğin mevcut 12 komisyonuna OKÜ'deki akademisyenlerin danışmanlık desteği vereceğini açıkladı. Her bir komisyona OKÜ'den ayrı bir akademisyenin danışmanlık yapacağını belirten Özkardeş, amaçlarının sanayi üniversite ve toplum üniversite bütünleşmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

TÜMSİAD'ta bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise 2 tarafın da hedefinin ortak olduğunu söyledi. Rektör Büyükalaca, ?Amacımız daha iyi ve daha gelişmiş bir Osmaniye'nin oluşması. Üniversite ve sivil toplum örgütleri bu işin tarafları olan kesimler. Biz bir yandan üniversiteyi oluşturmaya çalışırken bir yandan da Osmaniye'nin gelişimine katkı koymaya gayret ediyoruz. Üniversite geliştikçe şehre katkı koyacak, şehir geliştikçe üniversiteye katkı koyacak. Osmaniye'nin kalkınması için boş konuşmaktan ziyade proje üretmek gerekiyor. Projeniz varsa bir yerde destek buluyorsunuz. Proje üretme konusunda üniversitemizdeki öğretim üyelerinin önemli birikimleri var. Hayatları projeyle geçiyor. Sizler sanayiyi ve toplumu çok iyi biliyorsunuz. Problemleri dile getirip bunlara çözüm bulma noktasında projeler üretmek bizim en büyük dileğimiz. Bu birlikteliğin somut projelerle daha ileriye taşınmasını istiyoruz.? dedi.

Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşlarını değerlendiren OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, ?Osmaniye'de maalesef çok güçlü sivil toplum örgütleri yok. Faal olarak çalışan STK'lar ancak bir elin parmakları kadar. Kâğıt üzerinde çok sayıda dernek ve vakıf görünüyor olsa da faal olanlara baktığımızda maalesef oldukça az. TÜMSİAD, 2,5 yıldır faaliyet göstermesine rağmen çok güzel bir ivme yakalamış durumda.? değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber