'Öğretmen evlerini leziz hale getireceğiz'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde temel atma ve açılış törenlerine katıldı.
Törenlere Manisa Valisi Orhan Işın, AK Parti Manisa milletvekillerinin yanı sıra bazı protokol üyeleri, daire müdür ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Turgutlu'daki ilk tören Turgutlu Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Temeli yaklaşık 2.5 yıl önce TBMM Başkanı Arınç tarafından atılan tam donanımlı yeni acil servis binasının açılışı yapıldı. Hayırseverler ve devlet işbirliği ile yapılan acil servisin açılış kurdelesini Başkan Arınç ile Bakan Çelik birlikte kesti. Burada bir konuşma yapan TBMM Başkanı Arınç, "Sağlık konusunda Amerika'dan daha iyi düzeydeyiz. Orada hasta bir kişi acil sağlık sisteminden yararlanabilmesi için 3 gün beklemesi lazım. Şükürler olsun Türkiye'de böyle bir sorun yok" dedi. Arınç, daha sonra hastane Başhekimi Cengiz Ulman'a ISO 9000 belgesini takdim ederek, hastane bahçesinde yapılan sağlık anıtını ve yeni acil servisi açtı.

Arınç ve Çelik, buradaki törenin ardından Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan 3300 metrekare, 60 yataklı, okuma salonları ve restoranın bulunacağı öğretmen evinin temel atma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Valimiz ve Belediye Başkanımız gerçekleştirdikleri takas ile Turgutlu'ya bir öğretmen evi kazandırmak için kolları sıvamışlar. Öğretmen evlerini leziz hale getireceğiz. Öğretmenlerimizi duman altı olmuş, oyun oynanan mekanlar halindeki bir ortamdan kurtarıp, kültür ocağı haline getirdiğimiz öğretmen evlerinde ağırlayacağız" diye konuştu. Bakan Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın 4 yıllık fakülte isteğine, "Sayın rektör bunun altyapısını hazırlar, YÖK de bize bunu havale ederse, konuyu Bakanlar Kurulu'na götürüp fakültenizi kurmak benim boynumun borcu olsun" diye konuştu.

Bakan Çelik'in konuşmasına devam ettiği sırada kalabalık içerisinde Ahmet Erdem isimli bir öğrenci velisi, bakana seslenerek, "Sayın Bakanım Türkçe öğretmenleri üvey evlat mı, edebiyatçılar öz evlat mı, 4 bin öğretmen dışarıda" diye seslenince korumalar ve polisler eşliğinde alandan uzaklaştırıldı. Bakan Çelik ise vatandaşın sözlerine karşılık, "Parazit yapmayın, buranın ahengini bozmayın" dedi. TBMM Başkanı Arınç buradaki konuşmasında ise, vatandaşla Bakan Çelik arasındaki diyaloga değinerek, "Benim kızım edebiyat fakültesi mezunu o da öğretmen olamadı, sebepleri başka başka olabilir. Ancak birlik ve beraberliğimiz sayesinde zorlukların üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu. Arınç, Türkiye'deki eğitim seviyesinin öğretmenleri maddi imkanları arttıkça ve böyle öğretmen evleri ve okullar açıldıkça artacağını söyledi.
Buradaki törenin ardından TBMM Başkanı Arınç ve Bakan Çelik ile beraberindeki heyet, hayırsever Selman Işılak tarafından Turgutlu 82. Yıl Devlet Hastanesi bahçesine 150 milyara yaptırılan hastane ek binası temelini birlikte attı. İkili son olarak geçtiğimiz yıl temeli atılan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 4 katlı, 24 derslikli, spor kompleksi bulunan 750 öğrenci kapasiteli ve 4 trilyona mal olan Turgutlu Milli Piyango Anadolu Lisesi'nin açılışını öğrencilerle birlikte yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber