Terör örgütü, kaçırdığı öğretmen ile köy korucusunu serbest bıraktı

Terör örgütü PKK'nın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 gün önce yolu keserek kaçırdığı bir bayan öğretmen ile bir köy korucusunu serbest bıraktığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beytüşşebap'ın Mezra beldesinde ikamet eden öğretmen Filiz Sümer ile köy korucusu Nesim Timur Kökeroğlu'nu 2 gün önce kaçıran terör örgütü, ailelerinin devreye girmesi üzerine bugün serbest bıraktı. Örgütün elinden kurtulan Sümer ile Kökeroğlu, yoldan geçmekte olan bir araca binerek Mezra beldesine geldi. Sümer ve Kökeroğlu ailelerinin çocuklarının serbest bırakılması girişiminde bulunmuş dün sabah saatlerinde terör örgütünün bölge sorumlularıyla görüşmek üzere Çığlıca köyü bölgesine gitmişlerdi. Ancak ailelerin örgüt üyeleriyle görüşüp görüşülmediği bilinmiyor.

Mezra beldesinde ikamet eden Filiz Sümer, 15 yıl önce yaşanan şiddetli terör olayları nedeniyle Mersin'in Tarsus ilçesine göç etmiş ancak geçen yıl ailecek tekrar eski köylerine dönmüşlerdi. Sümer'in bir yıl önce vekil öğretmen olarak göreve başladığı bu yıl ise kadroya alınmıştı. Terör örgütünün kaçırdığı Nesim Timur Kökeroğlu'nu geçen yıl da kaçırdığı ve 40 gün boyunca elinde tuttuktan sonra bıraktığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber