Elmadağ yabancı konuklarını ağırladı

Ankara'nın Elmadağ ilçesi 10 ülkenin gerçekleştirdiği bir projeye ev sahipliği yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Avrupa'nın Altın Geleceğinin Öyküsü" isimli projeye Türkiye ile birlikte 9 Avrupa ülkesinden 52 öğretmen ve öğrenci katılıyor. Türkiye, Romanya, İtalya, Slovenya, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Litvanya, Letonya, Portekiz gibi ülkelerin katıldığı projenin koordinatörlüğünü Romanya ve Polonya birlikte yapıyor.

Avrupa'nın altın geleceğini oluşturmayı amaçlayan projede karşılıklı çalışmalar yapılırken bir

taraftan da ülkeler arası, okullar arası, öğretmen ve öğrenciler arası diyaloglar, ziyaretler yapılarak farklı kültürleri tanıma imkanı sağlanmış oluyor. Projenin ilk toplantısının yapıldığı Elmadağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde yabancı konuklar için karşılama töreni düzenlendi.

Elmadağlı öğrencilerin kendi evlerinde hazırladıkları yöresel tatlar misafirlere ikram edildi. Konuklar kendilerine gösterilen ilgiden oldukça etkilenirken ikramların tadına Ankara seğmenlerinin gösterileri eşliğinde baktı.

Türk ve yabancı öğrenciler birlikte halaylar çekerek oyunlar oynayarak eğlendi. Projeye katılan ülke temsilcileri Avrupa'nın geleceği için bunun çok önemli bir proje olduğunu ve projeyi önemsediklerini belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber