Başkan Akkaya: Atıkları çöpe atmadan önce ayrıştıralım

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, vatandaşlardan katı atıkları çöpe atmadan önce ayrıştırmalarını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sebahattin Akkaya, Burdur'da özel bir firmaya ait katı atık ayrıştırma tesisinde incelemelerde bulundu. Tesisleri gezerek ayrıştırma işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi alan Başkan Akkaya, geri dönüşüme belediye olarak çok önem verdiklerini vurguladı.

Çevre konusunun kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Akkaya, bu konuda gerekli düzenlemelerin belediye tarafından yapıldığını bildirdi. Katı atık ayrıştırma tesislerinde, katı atıkların ekonomiye tekrar kazandırıldığını kaydeden Akkaya, ?Kâğıt, cam, pet ve metal gibi atıklar tekrardan ekonomiye kazandırılıyor.'' dedi.

?BELEDİYE ATIKLARI VATANDAŞIN AYIRMASI İÇİN POŞET DAĞITIYOR'

Vatandaşların kendi evlerindeki katı atıkları ayrıştırması adına duyarlı olmaları gerektiğini anlatan Akkaya, belediye olarak evlere katı atık ayrıştırma çöp poşetleri dağıttıklarını vurguladı.

Akkaya, şunları söyledi: ''Biz vatandaşlardan bu konuya özen göstermelerini istiyoruz. Katı atıkları tesislere gelmeden kaynağında ayrıştıralım. Dolayısıyla evlere çöp poşetleri dağıtıyoruz. Geri dönüşümü mümkün kılan bu maddeleri bu poşetlerin içine koysunlar. Firma tarafından da evlerden bu atıklar toplanarak gerekli çalışmalar yapılıyor.''

İl genelinde de saatli çöp uygulaması başlattıklarını ifade eden Akkaya, bundan sonra yollar ve kaldırımlarda bulunan çöp konteynerlerinin kaldırılmaya başlanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber