Polisten anaokulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü polisleri, anaokulu öğrenci ve velilerine uygulamalı trafik eğitimi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Batıpark'taki minikler trafik pistindeki uygulamalı trafik eğitimine Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri ile veliler büyük ilgi gösterdi. Teorik eğitimlerin ardından akülü araçlarla trafiğe çıkan öğrenciler, ışık bilgilerini ise göstererek pekiştirdi.

Her eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik sınıflarda verilen trafik eğitiminin sadece teorik bilgiden ibaret kalmasının ötesine geçmek isteyen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü polisleri, bu kez anaokulu öğrencileriyle birlikte velilerine minikler trafik pistinde uygulamalı eğitim verdi. Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerinin katıldığı pistteki eğitimde öğrencilere trafik ışıklarına göre hareket edileceği, üst geçitlerden ve yaya geçitlerinden nasıl geçileceği, sürücü hatalarının neler olabileceği anlatılıp pratik olarak gösterildi.

Veliler ve çocukların ilgiyle izleyip uyguladığı eğitim başarıyla sonuçlanırken, okul öncesi eğitimde bu tür etkinliklerin çocuklar için çok önemli olduğu belirtildi. Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdiresi Zerrin Karagöl Şen, sağlıklı nesiller için öğrencilerin trafik kurallarını doğru uygulamaları açısından zamanında verilen eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Şen, ?Çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı erken çocukluk döneminde trafik eğitimi de öğrenciler üzerinde olumlu etki oluşturacağına inanıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber