OSTED, girişimcilik kursu başladı

Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği (OSTED) tarafından düzenlenen girişimcilik kursunun öncesinde kursiyerlere hangi konularda eğitim alacaklarıyla ilgili bilgi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye İl Müdürü Danyal Peker, kursun işyeri açmayı düşünenler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Girişimcilik kursunun işleyişiyle ilgili bilgi de veren Danyal Peker, " İki yılı aşkın bir süreden beri devam eden kurslarımızdan mezun olanlardan 136'sı işyeri açtı. Bizdi onlara gerekli maddi ve manevi desteği verdik. Bu kursta girişimci nasıl olunur, işletme finansmanı nasıl yönetilir gibi konular hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız. Desteğimiz işletmelerin yürütülmesi noktasında gerekli demirbaşlara olacaktır. Kursu bitiren kişiler projelerini hazırlayıp KOSGEB'e sunacak ve komisyonun başarılı bulduğu projeler işyerlerini açmaya hak kazanacaklar. İşyerlerini açan kişiler 30 bin TL hibe ve daha sonra 70 bin TL faizsiz kredi alabilecek." şeklinde konuştu.

OSTED Genel Sekreteri Yunus İğci de önce katılımcılara girişimcilik kursuyla alakalı bilgiler vermek istediklerini söyledi. Kursiyerlerin nasıl bir kursa gireceklerini ve ne gibi şartlara sahip olacaklarını bilmeleri amacıyla böyle bir program düzenlediklerini aktaran İğci, ?Bizleri kırmayan değerli KOSGEB uzmanlarına ve sizlere teşekkür ederim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber