Jandarmadan sahte muayene uyarısı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri kontrollerde 11 sahte araç muayene raporu ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri kontrollerde 11 sahte araç muayene raporu ele geçirdi.

İlçede yapılan kontrollerde 11 sahte muayene ele geçiren jandarma ekipleri, araç sahiplerini sahte muayene işlemi yapan kişi veya organizasyonlara karşı uyardı. Bu kişilerin resmi belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle cezai işlem görecekleri bildirilirken, yasal bir zorunluluk olan araç muayenesinin sahte belgeler ile yapılmış olmasının, hukuki ve cezai yaptırımları da beraberinde getirdiğinin altını çizen jandarma ekipleri, bu konuda Türk Ceza Kanunun ilgili maddelerinin son derece açık olduğunu ifade etti.

Türk Ceza Kanunu'nun 204 No'lu Resmi Belgede Sahtecilik maddesine göre bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişinin, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırıldığı, ayrıca yine Türk Ceza Kanunu'nun 278 No'lu Suçu Bildirmeme maddesine göre işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişinin bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber