Lise mezunu ebe kalmayacak

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Manisa'da Vali Orhan Işın, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve İl Genel Meclisi'ndeki eğitim komisyonu üyeleri ile 'eğitim değerlendirme toplantısı'' yaptı.

5 ÖĞRENCİYE 4 ÖĞRETMEN

Her fırsatta mesleki liselerine önem vereceklerini ve gençlerin üniversitede yığılmasını önleyeceklerine açıklayan Bakan Çelik'in, üniversiteyi bitirmeyen kişinin ebe ve hemşire olamayacağı yönündeki açıklaması şaşkınlık yarattı:

Manisa'daki bazı meslek liselerinde öğretmen sayısıyla öğrenci sayısının neredeyse eşit duruma geldiğini anlatan Çelik, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Selendi'deki Sağlık Meslek Lisesi'nde 5 öğrenci ve 4 öğretmen var. Bu son derece çarpık bir durumu ifade ediyor. O okuldaki 5 öğrenci son sınıfta, bunları mezun edeceğiz. 8 tane sağlık meslek lisesi var, bunların çoğunu kapatacağız. Çünkü Türkiye'de 100 bine yakın, sağlık meslek liselerinden mezun olmuş iş bekleyen insanlar var. Halbuki Avrupa Birliği ile uyum süreci içinde bundan sonra sağlık meslek liselerinden mezun olanlar ebe, hemşire ve sağlık memuru olamayacaklar, yüksek tahsil yapmadıkları sürece... Bu okullar bu anlamıyla eski fonksiyonunu yitirmiştir. Bunların yerine özellikle piyasaların, sektörün ihtiyaç duyduğu okullar açacağız.''

MANİSA STANDARTÜSTÜ

Birçok ilde görülen derslik açığının, Manisa'da söz konusu olmadığını belirten Çelik, 'Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla, Manisa Türkiye standartlarının üzerindedir diyebiliriz'' dedi

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber