Suşehri'nde besiciler kurban satışlardan umutlu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde besiciler kurban satışlarından umutlu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi mevkisinde 10 yıldır geçimini hayvancılıkla sağlayan besici Serdar Fırat, ??Aynı zamanda kasaplıkta yapıyorum. Et fiyatları ve bu sene ki kurban fiyatları geçen sene ile hemen, hemen aynısı pek bir artış olmadı. Genel olarak talep az fakat kurban kesme görevini yerine getirmeyi isteyen vatandaşlarımız fiyat fark gözetmeksizin kurban kesme gayreti içerisinde. Bu konuda biz de elimizden gelen yardımı, fiyat indirimini yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar fiyatlardan şikâyetçi değil. Kurbanlıklardan alıcı da memnun satıcı da. Bu sene ki satışlardan çok umutluyum.''dedi.

En fazla mazot fiyatları etkilediğini belirten besici Fırat, "Yaklaşık 100 baş hayvan besliyorum. Zaman zaman zorlukları oluyor. Fakat artan maliyetler saman, yem gibi hammadde olanlar bizim besicilik yapmamızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu az da olsa et fiyatlarına yansıyor. Şuan ki dönemde olmasa bile ilerleyen zamanda büyük şekilde yansıyacaktır. Yetkililer bunlarda bir düzenleme yaparlarsa burada herkes kazanır. Çünkü her şeyin ana nedeni mazot olmasından kaynaklanıyor." diye konuştu.

Koyun, keçi fiyatlarının ortama 300 ile 500 arası fiyatları değiştiğini söyleyen besici Fırat, canlı hayvan fiyatı yaklaşık 10 liradan, büyük baş hayvanın ise 3 bin liradan başlayıp 7 bin liraya kadar değiştiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber