Van, bir kere daha şarkılara konu olacak

Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi, ?Van' konulu Türk sanat müziği yarışması düzenliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Halk müziği alanında adına yüzlerce şarkı ve türkü yazılan Van'ın, Türk sanat müziği alanındaki eksikliğinin bu yarışmayla kapatılması hedefleniyor.

Doğal güzellikleri, tarihi-kültürel eserleriyle Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan ve daha önce birçok türkü, film, öykü ve romana konu olan Van'ın sahip olduğu sembollere bir yenisi eklenecek.

Birbirinden başarılı sanatçıların yer aldığı jürinin yapacağı değerlendirmelerin ardından seçilecek beste sahibine toplan 25 bin 500 TL ödül verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilecek bestenin sahibine 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıca jürinin seçtiği 7 güfte sahibine bin 500 TL mansiyon ödülü verilecek. Bestesi klasik Türk sanat müziğinin usul, kalıp ve makamlarına uygun olması gereken şarkıların güftelerinin Van'ın güzelliklerini, tarihi mirasını, folklorik zenginliği anlatması bekleniyor. Katılımcılar yarışmaya 30 Kasım 2012 tarihine kadar başvurabilecek. Finalist ilk 10 eser, 15 Aralık 2012 tarihinde yapılacak final gecesinde jüri tarafından derecelendirilecek ve ödüller bu gecede eser sahiplerine verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber