Gaziantep'ten kısa kısa

AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları üyeleri, düzenlenen gezi programıyla Şahinbey Belediye'nin çalışmalarını yerinde gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyenin yaptığı hizmetleri yakında gören üyelere, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tahmazoğlu, yapılan çalışmalarla, vatandaşı çarpık yapılaşmadan kurtarıp, yolları ve yeşil alanları olan düzenli evlerde yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti.

Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Belediye olarak yaptığımız konutlardan 'alabilir miyiz' diye soran üyelerimiz oldu. Yeni yapacağımız konutlarımızın bir kısmını ihale yoluyla satışa sunacağız. Bu konutlarımız için şart aramayacağız. Yeni yaptığımız bu konutlarımızın bir kısmını da Serinevler 300 konutta olduğu gibi dar gelirli ailelerimiz için kura yöntemiyle taksitli bir şekilde satışa sunacağız."

Ak Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç da belediye tarafından yapılan hizmet ve yatırımları yerinde gördüklerini aktardı.

Tahmazoğlu'nun çok güzel hizmetlere imza attığını belirten Kılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptıkları geziden memnun kaldıklarını kaydetti.

-Öztop, mevsim değişikliğine karşı uyardı

Nizip Devlet Hastanesi (NDH) Başhekimi Mehmet Cengiz Öztop, hava sıcaklıklarının düşmesine paralel olarak korumasız ciltlerin birkaç dakikada donabileceğini bildirdi.

Öztop, yaptığı yazılı açıklamada, mevsim değişimiyle ortaya çıkan yeni doğal şartlara uyum sağlayana kadar olan geçen dönemin, hastalıklara yakalanmada en tehlikeli zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Kış mevsiminde, vücut ısısının dengesini koruyabilmek için daha fazla enerji harcamak zorunda kaldığını belirten Öztop, şunları kaydetti:

"Bu ihtiyacın karşılanmaması durumunda vücut direnci düşmekte ve hastalıklara yakalanma kolaylaşmaktadır. Böbrek, şeker ve kalp hastalıkları, tansiyon yüksekliği olanlar ile kalp ameliyatı geçirmiş kişilerin aşırı soğuklardan daha fazla etkilendiği bilinmektedir. Ayrıca, kışın ısınma amaçlı yakıt kullanımıyla artan hava kirliliğinin soğukla birleşmesi hastalanma tehlikesini daha da artırmaktadır. Böylelikle vatandaşların kış aylarında daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber