Bürokratik iktidar hükümetin önünü kesmeye kararlı

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına karşı top yekün bir "saldırı" var. Yapılan özelleştirmeler nedeniyle Başbakan'ın Yüce Divan'a gideceği bile söylenebiliyor. Bu saldırıların durmayacağı, devam edeceği de, açıkça görülüyor.

Ak Parti iktidarı ne yapıyor? Ülkenin zenginliklerini ona buna peşkeş mi çekiyor? "Kişisel menfaatler karşılığı" özelleştirmeleri "kayrılmış" şirketlere mi veriyor?

Bana göre, son yıllardaki hükümetler içersinde "Türkiye'yi en iyi yöneten" hükümet, Recep Tayyip Erdoğan hükümeti. Özellikle 40 yıllık özlem olan Avrupa Birliği yolunda, çok sağlam bir politika izleyerek, istediğimizi alıyor. Bu yolda elbette, güçlükler, engel çıkaranlar var. Bunlar olacak. Bunlara bakıp da öfkelenerek, "tutarsız" bir davranışta bulunmuyor. İçerde de Avrupa Birliği yolunu engellemek isteyenlere karşı, çok olgun davranıyor. Çeşitli tahriklere kapılmıyor ve anlamsız polemiklere girmiyor. Ekonomide de "olumlu" gelişmeler devam ediyor. İhracat artmaya devam ediyor, enflasyon düşüyor. Vatandaşın geliri "enflasyonun üzerinde" artmadığı için, satın alma gücü artmıyor, azalıyor, "hayat pahalılığı" artıyor, ama ekonomi "kriz" tehlikesinden her geçen gün uzaklaşılıyor. S

on yıllarda önemli oranda "ekonomik büyüme" gerçekleştirdik. 2002 yılında yüzde 7.9, 2003 yılında yüzde 5.9, 2004 yılında yüzde 9.9 ve bu yıl, 2005'te de yüzde 5.6 büyüme bekliyoruz. Bu büyümeler 2001 yılının yüzde 9.4 küçülmesinden sonra gerçekleşen büyümeler olması önemli. İşte bu noktada, gündeme "hükümete kurulan tuzak" geliyor. Bu köşede sık sık yazdığım gibi, "düzenden çıkarı olanlar", hükümetin önünü kesmek için alesta bekliyor. Bunların başında, "bürokratik iktidar" geliyor. "Bürokratik iktidar, Türkiye'de bir değişim olmasını istemiyor" Çünkü çıkarlarına aykırı görüyor. Onlar, kendi konumlarını, kendi çıkarlarını, korumanın peşindeler. Son özelleştirme ihalelerinden sonra, "hükümeti suçlamakta kullanılan bilgilerin ve belgelerin", bürokratlar aracılığıyla piyasa çıkarıldığı, açık seçik ortaya çıkıyor. Bürokrasi kendi çıkarlarını ve yetkilerini korumak için, hükümetin kendisine muhtaç halde bulunmasını istiyor.

Son özelleştirme ihalelerinden gelecek "milyarlarca doların" hükümet eliyle hizmete sunulmasının, Ak Parti iktidarını nasıl güçlendireceği ortada. Bu paraların önünün kesilmesi için de, yine bürokratik iktidar devreye giriyor. Hükümete karşı "açık bir muhalefeti" göze alamayacakları için, kendi hazırladıkları ve içleri "tuzaklarla" dolu olan yasalara el atıyorlar. Hükümetleri yanıltarak, öyle yasalar çıkarttırıyorlar ki, günü geldiğinde bu yasalar, hükümetlerin yolunu keserek, "bürokratik darbelerin" önünü açıyor. Önümüzdeki günlerde, yargı kararlarıyla da, "bürokratik iktidar- Ak Parti iktidarı" kavgasını 32 kısım tekmili birden izleyeceğiz.

bugün/Can Aksın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber