Diyaliz hastalarının ilaç sıkıntısı

Adana Akdeniz Böbrek Hastaları Diyaliz ve Transplantasyon Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ümit Okşaşoğlu, diyaliz hastalarının ilaç sıkıntısı yaşadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okşaşoğlu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) yapılan basın toplantısında, hastaların ilacı kendi tercih ettikleri eczane yerine sıradaki eczaneden almak zorunda bırakıldığını, bunun da hayati tehlikenin söz konusu olduğu böyle bir hastalıkta zaman kaybına neden olduğunu söyledi.

Adana gibi büyük bir şehirde sıra verilerek ilaç alma zorunluluğunun büyük sıkıntı oluşturduğunu anlatan Okşaşoğlu, şunları kaydetti:

"Diyaliz hastalarının böyle bir sıra sistemiyle ilaçlarını alabilecek olması, zaman kaybına neden olmaktadır. İlimizde yaklaşık 600 eczane olmasına rağmen, istenilen yerden değil de sıralı sisteme göre ilaçlarımızı alabilecek olmamız yanlış bir uygulamadır. Eczacılar Odası, yeni uygulamalarla kendi odasına bağlı olan eczanelerden, sıra sistemi ile ilaçlarımızı almamızı istemiştir. Diyaliz hastalarının o kadar sıkıntısının içinde bir de bu gibi sıra işleriyle uğraşması beklenemez."

Muhabir: Adana

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber