Türkiye'nin ilk otomotiv mühendisliği bölümü açılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez Ankara Hacettepe Üniversitesi bünyesinde açılan Otomotiv Mühendisliği Bölümü, eğitime Ekim ayında başlayacak.

Bu yıl açılan ve 30 öğrencinin kabul edildiği bölüme, Almanya'daki Esslingen Üniversitesi ve Mercedes Aksaray Fabrikası destek veriyor.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Selçuk Geçim, Türkiye'de, otomotiv sektörünün geliştiğine dikkat çekerek, otomotiv ihracatının 10 milyar dolar gibi bir rakama ulaştığını söyledi. Bu nedenle böyle bir bölüme gereksinim duyulduğunu kaydetti.

Güney Kore'nin de otomotiv sektörüne Türkiye ile aşağı yukarı aynı yıllarda girdiğini hatırlatan Geçim, şimdi her yerde bu ülkenin markalarının olduğunu, her şeyden önce yetişmiş insanın gerektiğini kaydetti.

Mercedes'in projeye destek olduğunu vurgulayan Geçim, para yardımı ve bölümün labaratuvarlarında kullanılacak bazı teçhizatın firma tarafından sağlanacağını söyledi.

Geçim, öğrencilerin yaz aylarında Mercedes'in Aksaray'daki fabrikasında staj yapacağını, konaklamayı ise Aksaray yerel yönetiminin sağlayacağını söyledi.

Bölümde, Almanca ve İngilizce olmak üzere 2 yıl hazırlık sınıfı olacağın dile getiren Geçim, "Eğitim İngilizce yapılacak. Uzun bir staj dönemi olacak, öğrencinin 3 yaz tatili var, biz üçünü de değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü, ilk yılında 359.037 sayısal taban puanıyla 30 öğrenci aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber