Tapu'da beklemeye son; işlem bitince SMS'le haber veriliyor

Ödemiş İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde kurulan danışma birimi ile eski manzaraların önüne geçilerek sabahtan başvuru yapan vatandaşlara işlemlerinin tamamlandığı SMS aracılığıyla bildiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce vatandaşların bizzat görevli memurlara başvuru yaparak işlemlerinin gerçekleşmesini beklediği Ödemiş İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görevli memurların bölümüne açılan pencere kapatılarak, danışma birimi için iki adet gişe kuruldu. Tapu işlemleri için daireye gelenler danışma birimine başvuruyor. Burada ilgili müdür yardımcıları tarafından yapılan gerekli kontrollerin ardından işlemler başlatılıyor. İşlem tamamlandığında konunun muhatapları SMS'le ya da telefonla daireye çağırılarak imza işleri yapılıyor.

2010 yılı Kasım ayında çıkartılan genelgenin 2012 yılı ekim ayı başı itibariyle Ödemiş İlçe Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde de uygulanmaya başlandığını ifade eden Ödemiş İlçe Tapu Sicil Müdürü Ethem Yalçın, uygulamanın vatandaşlarda memnuniyet yarattığını, görevli memurların da çalışma kapasitesini artırdığını söyledi.

Bilgi sisteminden daha fazla yararlanmak, iş kalitesinin yükselmesi ve personelin çalışma ve iş üretme kapasitesinin artırılmasını amaçladıklarını kaydeden Yalçın, ?Daha önce memurlarımız çalıştığı bölüm vatandaşların göreceği şekilde açıktı. Elbette vatandaşlar da işlemlerinin çabuk yapılması için memurlara telkinde bulunuyorlar, danışma için başvuruyorlardı. Bu şekilde işler yavaşlayabiliyor, sıkıntılar da yaşanıyordu. Tüm bu sıkıntıların önüne geçmek maksadıyla genel müdürlüğümüzün genelgesi çerçevesinde online başvuru, SMS yoluyla bilgilendirme sistemiyle danışma birimimizi kurduk. Burada vatandaşımız sabahtan geliyor gerekli işlemini yapmak için evrakını sunuyor. Müdür yardımcılarımız kontrol ediyor. Çalışma başlıyor ve çalışma bittiğinde vatandaşımıza SMS yoluyla bilgi verilip daireye çağırılıyor. Bu esnada geçen sürede vatandaşımız dairede beklemek zorunda kalmadan ilçe merkezinde ne işi varsa kolaylıkla yapabiliyor. Daha rahat bir çalışma ortamı yakalayan personelimiz de daha hızlı işlem yapıp gün içinde daha çok talebe yanıt veriyor? diye konuştu.

Vatandaşların sadece danışma birimindeki görevli memur, müdür ya da müdür yardımcısı ile muhatap olarak gün içinde işlemlerini kolayca yaptığını sözlerine ekleyen Yalçın, ?İlçe müdürlüğümüz İzmir'in gün içinde en çok işlem yapan müdürlük durumunda. İşlem sayısı bakımından neredeyse il kapasitesinde çalışıyoruz. Bu nedenle getirdiğimiz yeni sistemle işlemler daha hızlı gerçekleşiyor. Ekim ayı itibariyle başladığımız uygulamada hiçbir sıkıntı yaşamadık. Zaten %98 olan memnuniyet oranımızı korumak ve geliştirmeyi hedefliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber