Sahte mühür ve kaşe operasyonu: 3 gözaltı

Adana'da yapılan operasyonda farklı noterlere ait 19 sahte mühür ve kaşe ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi ve özel evrakta sahtecilik yapmak için bazı kişilerin sahte kaşe ve mühür yaptırdığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, şahısları teknik ve fiziki olarak takibe aldı. Yapılan takip sonunda şahısların kaşe ve mühür yaptırarak resmi ve özel evrakta sahtecilik yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine polisin takibe alıp yakaladığı bir araç içerisinde farklı il ve ilçelerde faaliyet gösteren noterlere ait olduğu tespit edilen 19 mühür ve kaşe ile birlikte kaşeleri götüren ve teslim almaya gelen 3 kişi gözaltına alındı. Şahısların Mersin ve Şanlıurfa'daki evlerinde yapılan aramalarda ise, 1 mühür ve 1 kaşe bir bilgisayar harddiski ele geçirildi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken 3 şahıstan 1'i tutuklandı, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber