Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde 'kameralı takip' sistemi

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) yönetimi, öğrenci olaylarının sorumlularını tespit için 'kameralı takip' sistemi kurdu.
Kamera DTCF'nin bahçenin tamamını görebilecek şekilde yerleştirildi. Kameranın görüş açısını genişletmek için yönetimin 50 yıllık bir ağacın kesilmesine göz yumduğunu ileri süren öğrenciler, sistemin emniyetin talebiyle kurulduğunu iddia ettiler. Ancak emniyet yetkilileri, uygulamadan haberdar olmadıklarını söyledi.
Okuldaki öğrencilerin oluşturduğu Gençlik Federasyonu'na üye öğrenciler ise girişe yerleştirilen X-Ray cihazı ile kurulan kamera sisteminin öğrencileri potansiyel suçlu olarak görme anlayışının ürünü olduğunu söyledi.

Rektör: Olay çıkaranlar öğrenci değil
AÜ Rektörü Nusret Aras, ise şunları söyledi: "Bu yıl fakültede yoğun güvenlik önlemleri almaya karar verdik. Geçen yıl fakülteye kesici aletle giren öğrenci sayısı fazla olduğu için kamera yerleştirdik. Ayrıca, öğrenci olaylarını çıkaranların çoğu AÜ'lü olmadığı hatta öğrenci olmadığı için kapılara turnikeler koyarak bu tür yabancı kişilerin binamıza girmesini engellemeye çalıştık. "

DTCF'de tartışma yaratan sistem, ODTÜ'de uzun zamandan beri uyguluyor. ODTÜ kampüsüne yerleştirilmiş kameralardan alınan görüntüler www.metu.edu.tr internet adresinden yayımlanıyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber