Bitlis'te üniversite öğrencilerinin can güvenliği trafik nedeniyle tehlikede

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin can güvenliği, fakülte önünde kontrolsüz akan trafik nedeniyle tehlikede.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyu defalarca gündeme getirmelerine rağmen kayıtsız kalınmasına anlam veremeyen öğrenciler, yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında sorumluların hesabını veremeyeceğini söyledi. Fakülte önünde sorunun çözümü için oturma eylemi yapan 80 kişilik öğrenci grubu, vali, belediye başkanı ve rektörü göreve davet etti. Öğrenciler, trafik akışının öğrencilerin geçişine uygun bir şekilde düzenlenmesini istiyor. Benzeri bir tehlikeyi fakültenin karşısında bulunan lise öğrencileri de yaşıyor.

Öğrenciler adına konuşan M.Şahin Özevin, yolda beklerken ve yolun karşısına geçerken ciddi tehlike yaşadıklarını söyledi.

Özevin, "Kavşak ve trafik ışıklarının olmamasından dolayı yaşanacak bir sıkıntının sorumluluğunu kim üstlenecek. Özellikle ikinci öğretimde okuyan arkadaşlarımız, belirli durak, trafik ışığı ve geçit eksikliği nedeniyle, okula giriş ve çıkışta büyük kaygı yaşıyoruz. Sorunları çözmeyi kendine ilke edinen yetkililerimizin bu sorunu en kısa zamanda çözmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber