Büyükerşen'den bürokrata veryansın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bürokratların hem bürokrasi uyguladığını hem de bundan şikayet ettiklerini söyledi.

Büyükerşen, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) Sheraton Woyager Otel'de düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ''Genellikle işadamları, en çok da bürokratlar bürokrasiden şikayet ederler. Bürokratlar bürokrasiden hem şikayet ederler hem de uygularlar'' dedi.

''İş yaparken en büyük engelin bürokrasi, devlet olduğunu'' savunan Büyükerşen, projeleri tamamlamak için bürokrasinin arkasından dolaşmak durumunda kaldıklarını ifade etti. Bürokrasiyle ilgili anılarını esprili bir şekilde anlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:''Bürokrasiyi aşma ile ilgili bir kitap hazırlıyorum. Bu kitabımda bir çok konuya yer verdim. Eskişehir Üniversitesi'nde Anadolu Açık Öğretim Fakültesi'ni kurarak renkli televizyondan vatandaşlara eğitim vermeyi planladık. TRT, o dönemde sadece Ankara ve İstanbul'da siyah beyaz yayın yapıyordu. Almanya seyahatimde, bürokratlara danışmadan Alman Hükümeti'nden bağış renkli televizyon stüdyosu aldım.

Almanya, televizyon stüdyo parçalarını bir bir İstanbul'da gümrüğe gönderiyordu, ama onları almak için gümrükçüleri aşmak gerektiğini o zaman öğrendim. Gümrükten malları çekmek için dernek kurduk. Derneği kurmamızdaki amacımız sırf gümrükçülerin isteklerini karşılamak içindi. Televizyon stüdyosunu kurana kadar çok çektik.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber