Şener: Mortgage sigortalı olacak

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, önceki akşam Bakanlar Kurulu'nda yasa tasarısı imzaya açılan yeni konut edinme sistemi mortgage'ın nasıl işleyeceğini NTV'ye anlattı

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, önceki akşam Bakanlar Kurulu'nda yasa tasarısı imzaya açılan yeni konut edinme sistemi mortgage'ın nasıl işleyeceğini NTV'ye anlattı. Satın alınacak konutun borcu için ödenecek faiz oranlarının şu anda konut kredilerinde uygulanandan düşük olacağım söyleyen Şener, taksidini birkaç ay ödeyemeyenler için hemen icra takibi başlatılmayacağım, sigorta sisteminin devreye gireceğini belirtti. Şener, "Borçlu da normal döneme geçtikten, durumunu düzelttikten sonra sigortaya olan borcunu da ödeyerek yoluna devam edebilecek" dedi. Şener, borcun ödenmemesi süreklilik arz ederse, borçların konut satılarak tahsil edileceğim vurguladı.

Şener, "Vatandaşın önünde sürprizler olmayacak, neyi aldığını, ne ödemek zorunda olduğunu bilecek ve aldığı konutun içinde oturma hakkına sahip olacak" diye konuştu.

Eğer 20 yıl vadeli kredi aldıysa vatandaşın 20'nci yılın sonundaki son taksidinin kaç lira olduğunu bugünden bilerek alacağını söyleyen Şener, "Dolayısıyla sürprizlerle karşılaşmayacak. Faiz oranlarının da şu andaki konut kredilerinden düşük olacağını tahmin ediyorum" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber