Çocuk Gelişimi kursiyerleri sertifika aldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ?Çocuk Gelişimi Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur Böceği Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev, kurs eğitmeni Meltem Gündoğdu ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türkiye'de işsizlikten ziyade mesleksizlik sorunu bulunduğunu söyledi. Kurtulan, devlet kurumlarının, başta eğitim olmak üzere birçok alanda büyük fedakârlık göstererek ayırdıkları bütçelerle bu sorunu temelinden çözmek için çalıştığını dile getirdi.

Meslek kurslarının amacının ?bilgiyi başkaları ile paylaşmak' olduğunu vurgulayan Başkan Kurtulan, ?Türkiye, varlıklı bir ülke. Birlik ve beraberliğe, sevgi ve saygıya çok ihtiyacımız var. 89 yıl önce, 11 milyon nüfuslu ülkemizde insanların birbirlerine olan bağlılığını bugün de göstermeliyiz. Aile kavramını güçlendirmeli, çocuklarımızı geleceğe hazırlarken hiçbir fedakârlıktan kaçınmamalıyız. Şüphesiz ki bu yolda en büyük görev, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilimsel veriler doğrultusunda yetiştirecek olan annelere düşüyor. Bunun ışığında bizlere düşen görev de vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. İnsanlarımızın gelişimine katkı sağlayacak her türlü kursu açma gayretini göstereceğiz. Bu kursa katılan annelerin de çocuklarını bu bilgiler doğrultusunda yetiştireceklerine ve gelecek nesillerin dünya ile yarışacak hale geleceğine inanıyorum. Çocuk Gelişimi Kursu'na katılan kursiyerleri tebrik ediyor, bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan ise meslek kazandırma eğitimlerinin kursiyerler arasında bir aile ortamı oluşturduğunu belirterek, eğitim camiasının da bu kurslara desteğinin süreceğini kaydetti. Törende, 3 ay süren eğitimin ardından Çocuk Gelişimi Kursu'nu bitiren 18 kursiyere sertifikaları protokol tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber