Pursaklar'da evde okul projesi hayata geçirildi

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçedeki 23 bin öğrenci, bin 200 veli ve yüzlerce öğretmen için 'Evde Okul Sistemi' projesini hayata geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında hazırlanan 'Doping Kartlar' ilçe sınırları içerisindeki ilköğretim ikinci sınıftan üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine, velilerden öğretmenlere kadar binlerce kişiye ücretsiz dağıtıldı. Üzerinde kullanıcı adı ve şifresi bulunan kartlarla sisteme giriş yapan kullanıcılar, zengin bir içerikle derslerine çalışabiliyor. www.egitimpursaklar.bel.tr veya www.pursaklar.bel.tr adresinden ana sayfadaki 'Okuyan Pursaklar' linkinden siteme giriş yapan kullanıcılara, 330 bin soru, bin çeşit kitap, 15 bin sayfa konu anlatımı ve 200 adet deneme imkânı sunuluyor. Konu anlatımı, soru bankası, konu testi, yaprak test, deneme sınavı, tatil kitapları, ödev kitapları, özel deneme sınavı içeriklerini kapsayan eğitim kartı ile hem görsel hem de yazılı imkanlar sunuluyor.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulunduran eğitim, yaşadığı toplumda etkin ve çağın ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirebilmenin tek yoludur. Bu kapsamda oluşturduğumuz 'Evde Okul Sistemi' ile binlerce öğrencimize, velilerimize ve öğretmenlerimize ücretsiz dershane eğitimi alabilecekleri bir sistem sunmuş olduk. Öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velilere de rehberlik imkanı sunan bu projemizle uzaktan eğitim sistemi, canlı ders anlatımı, videolu eğitim, karşılıklı etkileşim, uygulamalı eğitim, öğren ve öğret gibi modullür ile buluşturan bir sistem ortaya koyduk. Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Pursaklar okuyan bin şehir haline geldi. Eğitime olan desteğimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber