Bayram yaklaştı bıçaklar bilenmeye, satışlar kızışmaya başladı

Yozgat'ta yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, kurban kesiminde kullanacağı bıçaklarını biletmeye başlarken, canlı hayvan pazarında da kurbanlıklar için sıkı sıkıya pazarlıklar yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bıçaklarını biletmek için bıçakçıya getiren vatandaşlar kurban kesiminde hayvanın eziyet çekmemesi için bıçaklarını bilettirdiklerini belirtti. Bıçakçılar ise her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı öncesi işlerinde yoğunluk yaşadıklarını belirterek, bıçakları 2.5, satırları 3, nacakları ise 4 liradan bilediklerini ifade etti.

Diğer yandan Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda kurulan kurbanlık satışları da hareketlendi. Bazı besiciler getirdikleri hayvanın tamamını sattıklarını belirtirken bazıları ise bayrama kadar ellerindeki hayvanlarının tamamını satacaklarını umut ediyor. Vatandaşlar ise kurbanlık fiyatlarının bu yıl önceki yıllara göre biraz daha uygun olduğunu ifade ederek, bütçelerine uygun fiyatta kurban bulmak için pazarı gezdiklerini söyledi.

Pazarda büyükbaş kurbanlık fiyatı 2 bin 500 lira ile 7 bin lira arasında değişirken, küçükbaş hayvanlar ise 450 ile 650 arasında satışa sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber