Abdurrahim Karakoç'un adı parkta yaşatılacak

Türk edebiyatının ünlü şair ve yazarı Abdurrahim Karakoç'un adı parkta yaşatılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa bir süre önce Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Bayazıtlı Mahallesi'ndeki parka, Türk halk müziğinin unutulmaz türkülerinden 'Mihriban'ın söz yazarı şair Abdurrahim Karakoç'un adı verildi. Karakoç, geçtiğimiz Haziran ayında yaşama veda etmişti.

Parkın açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, topluma mal olmuş aydın ve sanatçı şahsiyetlerin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Kentimizin sembolü olan merhum şairimiz için ne yapsak azdır. Kente hakim bir noktada yaptığımız parka onun adını vererek, anısını yaşatmak istedik.? dedi.

Poyraz, Abdurrahim Karakoç Parkı'nın Bayazıtlı Mahallesi'nde yaklaşık 7 bin 300 metrekare alan üzerine kurulduğunu ifade ederek, kentte çok sayıda ismi konulmamış park bulunduğunu, bu parklara şairlerin, aydınların, edebiyatçıların isimlerini vereceklerini kaydetti.

Yapay şelale, taş çeşme, çocuk oyun grubu, spor ve dinlenme alanlarının yer aldığı parkın açılışına Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Defterdar Osman Koçaş, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber