Bitlis'te çatışma: 3 korucu şehit, 1 asker ile 3 korucu yaralı

Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis - Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca dün akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı ifade edildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Bitlisliler yaralılara kan vermek için hastaneye akın etti

Bitlis'te asker ve korucuların terör saldırısında yaralandığını duyan Bitlisliler yaralı asker ve koruculara kan vermek için adeta bir birleriyle yarıştı. Halk, Bitlis Devlet Hastanesine akın etti.

Çatışmada yaralanan bir asker ve 4 korucuya kan vermek için Bitlis Devlet hastanesi önünde uzun kuyruklar oluşturan Bitlisli vatandaşlar yaşanan terör saldırısını da kınadı.

Göstermiş oldukları örnek davranışla kardeşlik vurgusu yapan Bitlisliler birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Öte yandan çatışmada yaralanan asker ve korucuların Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber