Kaymakam Bulgurlu: 800 kişi Evlilik Okulu'ndan sertifika aldı

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçede boşanmaların önüne geçme ve aile içinde sorunların büyümesini engellemek için Evlilik Okulu Projesi(EVOP)'ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Bulgurlu, kurslarla 800 kişinin sertifika aldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimde çocuğun ilk öğretmeninin annesi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Sokakta, caddede, parkta ve okulda oyun oynarken saldırgan davranışta bulunan çocukların genelde aile içinde şiddete maruz kalmış çocuklar olduğunu belirten Bulgurlu, aile içinde anne ve babasından sevgi ve şefkat gören çocukların ise derslerine ve toplumsal sorunlara karşı daha duyarlı olduğuna dikkat çekti.

Manavgat'ın 180 bin yatak kapasitesine bağlı olarak Anadolu'nun değişik şehirlerinde turizm sektöründe çalışmak için ilçeye yoğun göçün olduğunun anlatan Bulgurlu, göçen ailelerin yaşadığı şehre adapte olmada zorluk çektiği için bunların çoğu zaman aile parçalanmasına neden olduğunu söyledi. Bulgurlu, "Bir ailede eşler arası sevgi, saygı merhamet ve şefkat yoksa o evde huzur olmaz. Huzurun olmadığı yerde sağlıklı nesillerde yetişmez. Aile içinde sürekli şiddet gören bir çocuk, şiddete başvuracaktır. Eşler evde birbirine karşı şefkat ve merhamet abidesi olmalı. Evden anne ve babasından şefkat ve merhamet gören bir çocukta çevresine sevgi merhamet gösterir. Öğrencinin eğitim ve öğretimi ilk aile başlar. İlk öğretmeni de annesidir. Anne çocuğunu sevgi, şefkat ve merhametle kuşatırsa o evde huzur ve mutluluk tüter." diye konuştu.

"YILLIK 600 BOŞANMA VAR"

İlçede boşanmaların önüne geçme ve sorunların aile içinde yumak haline gelmesini engellemek için Evlilik Okulu Projesi(EVOP)'ni hayata geçirdiklerini anlatan Bulgurlu, kurslarla 800 kişinin EVOP sertifikası aldığını söyledi. Manavgat Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü verilerine göre yıllık 600 ailenin boşandığını hatırlatan Bulgurlu, boşanmalarda en fazla çocukların mağdur olduğunu buna bağlı olarak kendilerini derse vermede zorluk çektiklerini ifade etti.

Yuvalar yıkılmadan önce önlem almak için EVOP'u hayata geçirdiklerini, eşler boşandıktan sonra yol gösterme ve suçlu aramanın hiç kimseye faydasının olmayacağı dile getirdi. Bulgurlu sözlerini şöyle tamamladı: "Sevgi göstermediğimiz her çocuk gelecekte toplum için potansiyel suçlu olacaktır. Onun için evlerimizde sevgi, saygı, merhamet ve şefkat musluklarını sonuna kadar açalım. Anne ve baba bir birine karşı şefkat ve merhamet hissiyle dolusuysa o evde mutluluk vardır. Okulda bir çocuk oyun oynadığı arkadaşlarına şiddet uyguluyorsa o çocuğun evinde bir problem vardır demektir. Manavgat'ta 37 bin eğitim ve öğretim görüyor. Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü, rehber öğretmenlerle yapacağı bir çalışma ile sorunlu öğrencileri tespit ederek evlerinde ziyaret edecek. Sorunu yerinde görecek ve teşhisi yerinde yapacak. Yerinde yapılmayan teşhis ve yanlış reçete insana sağlık sunmaz. Sorun varsa yerinde çözülmeli, ötelenmemeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber