Üreticiler, kurban pazar yerinin tabela ve ulaşımla desteklenmesini istiyor

Kayseri'nin Oymaağaç bölgesinde kurulan kurban pazar yerinde besiciler, altyapı eksikliğinden şikayetçi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgenin halk arasında fazla bilinmediğini belirten üreticiler, kurban pazar yerinin büyük tabelalarla gösterilmesi ve halk otobüsü seferlerinin sıklaştırılmasını istiyor.

Bir yıldır kurban satışlarını bekleyen besiciler, Kayseri'de Horsana ve Oymaağaç bölgelerinde kurulan iki farklı kurban pazarına akın etti. Ancak hayvan üreticileri, bayrama az bir gün kala yeterli satışların olmadığından dertli. Özellikle Horsana kurban pazarında yer kalmadığı için sonradan kurulan Oymaağaç kurban pazarında besiciler müşteri gelmemesinden şikayetçi.

Oymaağaç hayvan pazarında 83 çadır kuruldu. Her çadırda ortalama 20 hayvan bulunuyor. Üreticiler bölgenin tanınmamasından dolayı hayvanlarının ellerinde kalacağından endişeli. Ayrıca pazar yerinin düzenli bir yolunun bulunmaması ve bölgeye özel araçlar dışında ulaşımın olmaması da üreticileri kara kara düşündürüyor. Belediye otobüsleri uzun aralıklarla pazarın yaklaşık bir kilometre uzağından geçiyor.

Tokat Zile'den pazara hayvan getiren üretici Sadık Özel, bu sene ilk defa kurulan pazar yerinin tabelalarla yeterince tanıtılmadığını ileri sürdü. Yol üzerindeki tabelaların çok küçük ve fark edilmeyecek şekilde olduğunu belirten Özel, ?Burasının sonradan kurban pazar yeri olmasına karar verildiğinden çok sayıda eksik var. Belediyeden vatandaşları yönlendirecek tabelaları çoğaltmasını ve fark edilir hale getirmesini rica ediyoruz.? dedi.

Belediyenin bölgeyi aydınlattığını ve buraya su ve tuvalet imkanı sağladığını belirten besici Mustafa Cankurt da, ?Pazara sadece bölgeyi bilenler özel araçlarıyla gelebiliyor. Belediye otobüsü seferlerinin konulmasını bekliyoruz.? diye konuştu.

Belediye yetkilileri ise pazar yerinin kuzey çevre yolu bağlantı yolu üzerinde olduğu için Karayolları'nın buraya geçiş izni vermediğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber