Kilimlili vatandaşların ilçe olma sevinci

Zonguldak'ın Kilimli beldesinde ilçe olma sevinci yaşanıyor. 24 bin 600 nüfusu bulunan Kilimli'nin, yeni yasal düzenlemeden sonra ilçe statüsü kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Alt Komisyonu'ndan geçen tasarıya göre, ilçe olma ihtimali doğan Kilimli'de yaşayan vatandaşlar, kanun tasarısının TBMM'den geçmesi ve Cumhurbaşkanı'nca onaylanmasının ardından resmiyet kazanmasını bekliyor. Kilimli sınırındaki İnağzı meydanına 'Konuşarak değil çalışarak ilçe olduk' yazılı dev afiş asıldı. Bu karar belediye hoparlöründen yapılan anonsla vatandaşlara duyuruldu. Ankara'da çalışmaları takip eden Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, kente dönüşünde çiçekler ve davul zurnayla karşılandı. Çalınan davul zurna eşliğinde köçek oynatılan karşılamada, Belediye Başkanı Özdemir omuzlara alındı.

Özdemir, "Kilimli'nin ilçe olması demek bir gecede nüfusunun, servetini, yüzölçümünü ve her yönüyle değerinin ikiye katlanması demektir. Bu başarıda emeği geçen Zonguldak Milletvekillerimiz Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve parti teşkilatıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber