İskenderun'da çıkan yangın kontrol altına alındı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Su Çıkağı Yarıkkaya mevkiinde çıkan yangın, gece boyu süren çalışmaların ardından sabaha karşı kontrol altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun'da, Yarıkkaya Fırtınası olarak bilinen şiddetli fırtına yangına neden oldu. dün akşam saatlerinde Amanos Dağı eteklerinde başlayan yangına Orman İşletme ve İtfaiye ekipleri gece boyunca müdahale ederken, sabahın ilk ışıkları ile birlikte helikopterlerle havadan yangın söndürme çalışmalarına devam edildi. Gece, rüzgarın da etkisi ile şiddetini artıran ve bir ara otobanın altındaki evlere kadar sıçrayan yangın paniğe neden olurken, itfaiye ekipleri otoban çevresine kadar yayılan yangını yerleşim birimlerine sıçramadan söndürmeyi başardı.

Geceyi uykusuz geçin Modern Evler halkı ise yangını panikle izledi.

Sabaha karşı kontrol altına alınan yangın yerinde dumanlar yükselirken, yangın söndürme helikopterinin denizden aldığı suyla yangın söndürme çalışmalarını sürdürdüğü gözlendi. İtfaiye ve Orman İşletme ekipleri ise yangının kontrol altına alındığını, helikopterle soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yangının, gece fırtına nedeniyle yüksek gerilim hattındaki tellerin sürtüşmesi sonucu çıkma ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber